Red Wine

Wijntips voor beginners

Als je nieuw bent in de wereld van de wijn, kan het een beetje ontmoedigend zijn. Al die variëteiten, regels en de snobistische houding van degenen die weten! Mijn wijntips voor beginners geven je de basiskennis om met de beste van hen te nippen!

Break out your wine comfort zone

Ik ben volledig schuldig aan het bereiken van dezelfde fles wijn, of dat nu in onze lokale bar is of wanneer ik een fles meeneem voor thuis. De enige manier waarop je meer wijnen zult ontdekken, is als je meer wijnen proeft! Dus, in plaats van dezelfde pinot of malbec te zoeken, probeer eens iets anders! Ik raad aan om in dezelfde prijsklasse te blijven of nog een paar dollar uit te geven, of iets te proberen dat te bieden is. Als je iets vindt dat je leuk vindt, neem dan een notitie, maak zelf een foto of bericht zodat je vergelijkbare variëteiten kunt uitproberen.

Hoe bestel je wijn met een sommelier?

Als je naar een restaurant gaat met een sommelier, wees dan niet geïntimideerd – gebruik ze voor alles wat ze waard zijn! Sommeliers ondergaan een strenge training en ze zijn er om je te helpen de beste beslissing te nemen, niet door hun neus naar je te kijken!

Als je meestal voor een bepaalde variëteit aan wijn gaat, laat de sommelier het weten zodat ze iets voor je kunnen kiezen dat je leuk zult vinden. Mijn belangrijkste doel is ‘we willen graag een fles bij de hele maaltijd, we drinken meestal malbec/we geven de voorkeur aan rood, iets rond de $80 zou geweldig zijn’. Denk er altijd aan om een ruwe prijsklasse te geven of je kan worden gestoken voor iets dat vrij duur is!!

Wees open met je sommelier, en vertrouw ze vooral! Deze jongens en meisjes studeren al jaren en willen dat je de beste ervaring hebt!

Hoe wijn te serveren en op te slaan?

Er zijn een paar basisregels voor het serveren van wijn die je gemakkelijk thuis kunt volgen.

  • Witte wijn moet gekoeld worden geserveerd – koelkast gekoeld. Voeg NOOIT ijsblokjes toe aan de wijn om hem af te koelen – wacht of drink rood!
  • Rode wijn moet bij kamertemperatuur worden geserveerd
  • Mousserende wijnen moeten zo koud worden geserveerd als je ze kunt krijgen.
  • Als je een karaf bij de hand hebt, gebruik dit altijd voor rood – het zal helpen om de zuurstof in te krijgen en de smaak te verbeteren Het
  • kan gecompliceerd worden met wijnglazen, maar over het algemeen rood dient te worden geserveerd in grotere, kom als glazen, wit in kleinere, dunnere glazen en vonken in fluiten.

Ga naar een wijnproeverij!

Een van de manieren waarop ik meer enthousiast werd over wijn was door naar wijnproeverijen te gaan. Ik had altijd al een wijnproeverij willen doen, maar ik was bang dat ik er niet genoeg van wist, dat ik niet in staat zou zijn om mee te doen. Dat veranderde allemaal toen we in Napa verbleven als onderdeel van onze huwelijksreis. De wijnmakerijen daar zijn zo toegankelijk, de gastheren en servers zijn goed geïnformeerd zonder hun neus naar je te kijken.

Na ons te korte verblijf in Napa, vond ik het vertrouwen om naar meer lokale wijnproeverijen te gaan en sommeliers te betrekken met een beter begrip van wat ik leuk vond. Geen twee personen zijn hetzelfde, we hebben allemaal verschillende smaken en voorkeuren, dus wijnproeverij, met meerdere vluchten, is een perfecte manier om te vinden wat JIJ leuk vindt.