glass and bottle with red wine on wooden background, top view

Onze wijnen

Rode wijnen

Biologische rode wijn is gemaakt van donkergekleurde (zwarte) druivensoorten. In ons assortiment omvatten deze bekende variëteiten zoals Cabernet, Cabernet Franc, Sangiovese, Syrah, Merlot, Tempranillo, Malbec en Pinot Noir en unieke druiven.

Onze wijnen

Witte wijnen

Biologische witte wijn wordt voornamelijk gemaakt van witte druivensoorten. In ons assortiment omvatten deze bekende variëteiten zoals Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc en en Sémillon en Pinot Grigio; en unieke druiven waaronder Verdejo (Spanje), Moschofilero (Griekenland), Grüner Veltliner (Oostenrijk), Turbiana en Manzoni (Italië).

White wine
Rose wine at wine tasting

Onze wijnen

Roséwijnen

Biologische roséwijn wordt in principe op dezelfde manier geproduceerd als biologische rode wijn, maar met beperkt contact met de schil van de druiven. Biologische roséwijnen kunnen nog steeds gemaakt worden, half mousserend of mousserend en met een breed scala aan zoetheid. De rosékleur kan variëren van een lichtkoper of „katoensnoepje” roze tot een levendig bijna-paars, afhankelijk van de gebruikte variëteiten en de wijnbereidingstechnieken.

Onze wijnen

Mousserende wijnen

Er zijn talloze soorten biologische mousserende wijn van Cava tot Prosecco en andere mousserende soorten. Hoewel de meest bekende variëteit voor consumenten Champagne is, kan alleen mousserende wijn uit die regio van Frankrijk eigenlijk Champagne worden genoemd. Mousserende wijnen worden in verschillende stijlen geproduceerd en kunnen worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan rode en witte druiven in veel verschillende landen. Ons assortiment biologische mousserende wijnen omvat Prosecco, Moscato, Rose Secco Spumante en Chardonnay Spumante uit Cantina Pizzolato in Italië; Rosé Secco uit Biokult in Oostenrijk, en Cava, sprankelende rosé, en Sprankelend wit van Tarantas in Spanje.

Hand pouring wine in glass
Girlfriends drinks red wine and eats dessert

Onze wijnen

Dessertwijnen

Zoete biologische dessertwijnen hebben meer restsuiker en worden op verschillende manieren geproduceerd. Voor de meeste rode en witte wijnen gaat het gistingsproces door totdat alle suiker door de gist is omgezet in alcohol en er weinig tot geen resterende suiker overblijft. De resulterende rode en witte wijnen zijn „droog”.