Mulled wine

Recept glühwein

Perfect glühwein recept met 7 eenvoudige ingrediënten en make-ahead tips inbegrepen. Geef je vakantie een beetje pit met dit warme en gezellige winterdrankje.

Ik heb online een recept gevonden, misschien een paar dingen veranderd en gebruik al jaren hetzelfde handgeschreven recept! En hier ben ik vandaag, om het met jullie allemaal te delen.

Glühwein Ingrediënten:

Mijn basis uitgangspunt is altijd hetzelfde:

  • een hele sinaasappel
  • hele kruidnagel
  • sinaasappelsap
  • suiker
  • kaneelstokjes

Soms rasp ik een beetje nootmuskaat, soms doe ik dat niet. veenbessen, soms niet.

Hoe maak je deze glühwein:

  1. Snijd een sinaasappel in vieren Duw 2-3 hele kruidnagel in de buitenste schil van sinaasappels, zoals hierboven afgebeeld.
  2. Combineer sinaasappelsap, suiker, kaneelstokjes, sinaasappelkwartier met kruidnagel en veenbessen in een grote pot.
  3. Draai het vuur op middelhoog en verwarm het mengsel langzaam, roer af en toe tot de suiker is opgelost.
  4. Zodra de suiker volledig is opgelost, breng het aan de kook en kook tot het verdikt is en bijna de helft verminderd, ongeveer 15-20 minuten.
  5. Zet het vuur laag en giet er wijn in.
  6. Laat sudderen tot de wijn is verwarmd. Niet koken, anders verdampt alcohol.
  7. Je kunt de wijn persen en in een slowcooker gieten om hem warm te houden. Garneer met schijfjes sinaasappel en serveer warm.

Welke soort wijn is het beste voor glühwein?

Elke droge, volle wijn werkt perfect!

Merlot, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Syrah of Pinot Noir zijn allemaal geweldige keuzes. En hier is niets moois, maar iets waar je ook van houdt om alleen te nippen!